Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Cena boravka u vrtiću zavisiće od plate

Roditelji, čija deca idu u vrtiće "Radosnog detinjstva", od kraja godine mogu očekivati da će boravak mališana u objektima Predškolske ustanove, plaćati u zavisnosti od prihoda koje ostvaruju.

Demokrate obilaze Bulevar Evrope

Započeta je izgradnja treće deonice Bulevara Evrope, od Kornelija Stankovića do Rumenačkog puta, u dužini od oko dva kilometra, a radove će danas obići vrh Vojvođanskih demokrata, gradonačelnik Igor Pavličić, predsednik Vlade Vojvodine, Bojan Pajtić i direktor Zavoda za igradnju grada, Borislav Novaković.

Dodatni vozovi tokom Grožđebala

Železnice Srbije će od 1. do 3. oktobra uvesti pet vanrednih polazaka od Novog Sada do Sremskih Karlovaca, zbog velikog interesovanja putnika za odlazak na karlovačku berbu grožđa, najavljeno je iz tog javnog preduzeća.

Cena grejanja se ne povećava

Novosađani ne treba da očekuju da će već od početka sezone grejanje plaćati skuplje, jer Gradsko veće za sada nema nameru da prihvati zahtev "Novosadske toplane" za poskupljenje grejanja od 15 odsto.

DDOR nije na prodaju

"Šanse da "DDOR Novi Sad" bude prodat trenutno su jako male, jer situacija u svetskom finansijskom sektoru sada nije povoljna za prodaju takve kompanije", izjavio je generalni direktor DDOR-a Kristijan Oto Noi i odbacio spekulacije o masovnom otpuštanju radnika.

Da li smo spremni za Paradu ponosa?

Prva u nizu tribina iz ciklusa "Dijalozi u Radio kafeu", na kojoj će biti reči o položaju pripadnika gej, lezbejske, biseksualne i transrodne zajednice Srbije, održaće se u četvrtak, 30. septembra.

Ujedinjuje se znanje iz Segedina i Novog Sada

Fakultet tehničkih nauka i Univerzitet u Novom Sadu krenuli su ambiciozno u novi projekat, kroz koji će sarađivati sa drugim najvećim obrazovnim centrom u mađarsko-srpskom pograničnom regionu, Univerzitetom u Segedinu.